Vinterkapell

Måttsydd vintertäckning minskar risken för slitage

Våra vinterkapell är måttsydda för din båt vilket ger perfekt passform, varje år. Med ett vinterkapell från Kapell & Annat kan du känna dig trygg att ditt vinterkapell sitter kvar under höststormarna och skyddar skrovet.

Ersätt en vanlig vinterpresenning med ett vinterkapell till segelbåt eller motorbåt från Kapell & Annat till din båt. Genom att att byta till ett vinterkapell kommer du att slippa krångla med en presenning som lätt blåser sönder under vintern, har stort vindfång, samlar fukt och har en svårmonterad ställning. Vi syr in öppningsbara delar i vinterkapellet för att du lätt ska kunna komma in i din segelbåt eller motorbåt under vintern och lägger förstärkningar på de mest utsatta delarna av vinterkapellet för att säkra en lång hållbarhet. Ett vinterkapell gör vårrustningen lättare och ger dig möjlighet att arbeta i din motorbåt eller segelbåt även under vintern. 

Vinterkapell i Fibertex eller PVC

Vinterkapell från Kapell & Annat går att få i Fibertexduk eller PVC. Fibertexduk är lätt, stark och andas och är ett filtliknande material. Duken är gjort av återvinningsbart bioresistent material som inte attackeras av mögel och ditt vinterkapell ruttnar inte heller. Tack vare dessa egenskaper minskar du risken att din båt attackeras av mögel under fuktiga höst- och vinterdagar. På särskilt utsatta delar kompletteras fibertexduken med PVC för att ett vinterkapell inte ska nötas mot ställningen. 

PVC är en mycket stark duk som lämpar sig på ett vinterkapell för alla väder. PVC är mer slitstark och klarar höga laster från till exempel snö och is. Vinterkapell i PVC är vanligare ju mer norrut man kommer.  

Hantering och förvaring av vinterkapell

Beroende på båtens storlek blir vinterkapellets storlek därefter. För de riktigt stora vinterkapellen sys ett blixtlås in för lättare montering, hantering och förvaring. Vinterkapell förvaras bäst vikta inomhus under sommartid för en längre hållbarhet. För segelbåtar sätts oftast en öppningsbar del i aktern på vinterkapellet så att du lätt kan komma in i båten när den är övertäckt. 

När ett vinterkapell ska monteras på båten sätter du upp ställningen först och täcker sedan med fördel båten från för till akter och viker upp ditt vinterkapell ju längre akterut du kommer. Ibland kan ställningen behöva justeras något för att se till att ställningen ligger mot förstärkningarna på ditt vinterkapell. När vinterkapellet är på plats dras tampar och andra anordningar åt för att fixera placeringen av ditt vinterkapell. 

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå