Kontakt / FAQ

Vanliga Frågor

Vad menas med serieproduktion och custom made kapell?

Vi har mallar på kapell och dynor till mängder av båtar, företrädesvis europeiska båtar byggda på 2000-talet men även till några äldre Maxi och Albin. Dessa kallar vi “Serial Made” då de kan tillverkas direkt efter våra dokumenterade mallar.

Kapell till övriga båtar benämner vi “Custom Made”, vilket betyder att stativ byggs, knappar monteras (om det krävs) och mall skapas direkt ombord på din båt. Dessa jobb utförs i huvudsak i Öresundsregionen men vi reser även till Göteborg, Oslo, Stockholm, norra Tyskland och övriga Danmark regelbundet.

Väljer du “Custom Made” kan du alltid vara med och påverka design och funktion, alla knappar blir också per automatik monterade och du behöver bara sätta duken på plats efter leveransen.

Vilket material används för kapellets bågar?

Vi bygger nästan alla våra kapell med bågar av 25 eller 30 mm syrafast rostfritt stål som är både snyggare, hållbarare och betydligt stabilare än aluminium. Priserna mellan aluminium och rostfritt stål har jämnats ut och skillnaden är idag liten.

Hur kommer vi igång?

Vi sköter merparten av kommunikationen via hemsida och e-post. Vänligen börja med att skicka en offertförfrågan till oss. Vi har erfarenhet av och kan de flesta båtmodeller och offererar dig inom några dagar. Är vi osäkra eller om du har en mycket udda båt ber vi om en bild och mer info.

Order

När order bekräftas skickar vi en förskottsfaktura om 50% för att säkerställa beställningen. Vi reserverar tid för produktion och planerar mallning på din båt om ordern avser Custom Made. Alla detaljer tas på plats och produktion av Custom Made startar aldrig utan order och kontakt med kund om båten och önskemål på kapellet.

Segelkapell, sailpack, bomkapell och genuastrumpa

Vi har stor erfarenhet av välfungerande segelkapell som sailpack, bomkapell och genuastrumpa. Vi har mått till många modeller, vi använder ofta de samlade måtten som jämförelse med de du lämnar till oss.

Läs mer om våra segelkapell här

Leveranstider

Avser ordern ett serietillverkade kapell eller dynor är leveranstiden mellan 3 – 7 veckor beroende på säsong. På Custom Made kan leveranstiden vara något längre.

I vilket material tillverkas kapellen?

Vi tillverkar merparten av våra kapell i Sunbrella Plus och Tempotest. En mängd olika kulörer finns, du finner alltid någon som passar dig. Kapellen görs med kapell med svarta eller vita blixtlås och detaljer och har viss andningsfunktion. 

Vi syr kapellen med Tenara tråd som har en unik UV tålighet som har 15 års UV-garanti. Förutom sina UV resistenta egenskaper är Tenara tråd även kemikalieresistent, vilket gör att kapellet påverkas mindre vid exempelvis kapelltvätt. 

Om jag inte är nöjd?

Kraven på oss är höga och du betalar för god kvalitet och service. Om det krånglar vid montering finns vi där som support på telefon och e-post.

Har vi missat en detalj ber vi om delen i retur, vi ersätter dig för ditt fraktutlägg. Ibland är det en liten sak som kan vänta tills efter båtsäsongen, vi bekräftar då med reklamationsorder efter kontakt och ber dig återkoppla när din säsong är över.

Konsumentköplagen gäller och vi eftersträvar alltid 100% kundnöjdhet.

Läs mer om våra försäljnings- och leveransvillkor här

Kantyxegatan 25L, 213 76 Malmö, Sverige
46 (0)40-15 40 17

Kom i kontakt med oss!

* Obligatorisk

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå