Båtkapell Segelbåt

Precis som annan utrustning som GPS, kyl och andra bekvämligheter är ett bra båtkapell lika viktigt oavsett om du har en motorbåt eller segelbåt. De flesta båtar levereras med ett båtkapell i original, oftast sprayhood eller en bimini från varvet. Vi erbjuder både våra egna designer, men kan även erbjuda ett nytt båtkapell i orginal genom våra partners. Genom Kapell & Annat kan du oftast välja en uppgraderad design på båtkapellet som ger bättre komfort, smidighet och användbarhet än båtkapellens orginalversioner. Sittbrunnstält kombinerat med sprayhood och båtkapell för midcabin motorbåtar är ett måste på nordligare breddgrader för att förlänga säsongen. Kontakta oss för rådgivning så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för ditt nya båtkapell till din båt.

Vi serieproducerar till följande båtfabrikat

För att läsa mer om respektive båtfabrikat, kan du klicka på länken nedan.

Custom Made eller Serieproduktion av båtkapell?

För båtfabrikat som serieproduceras, exempelvis Bavaria, Hanse, Jeanneau, Beneteau, Lagoon, Dufour, Delphia, Elan med flera kan du beställa båtkapell med tillhörande bågar direkt från vår verkstad. Serieproducerade båtkapell från Kapell & Annat kan levereras till hela världen komplett med monteringsanvisningar för ditt nya båtkapell.

För andra typer av båtar och vid önskemål tillverkar vi båtkapell Custom Made. Vi bokar ett besök på din båt där vi skapar en modell för tyget och vid behov tillverkar nya bågar direkt på plats som monteras med beslag. Custom Made båtkapell erbjuds inom området som ringas in av Oslo-Stockholm-Skåne samt hela Danmark.

Tillvalen på de olika båtkapellen är oftast tillgängliga oavsett om du beställer ett båtkapell Serieproducerat eller Custom Made. När du gör en offertförfrågan, lägg gärna till dina önskemål om tillval för båtkapellet i meddelanderutan!

Material

Vill du beställa färgprover eller mer information om kapellväven?

Färgprover Sunbrella Kapellväv Sunbrella

Färgprover Tempotest

Bågar till båtkapell

Ett nytt båtkapell och framförallt ett uppgraderat båtkapell är beroende av bågarna. Hos Kapell & Annat kan du oftast utrusta din båt med ett nytt kapell till befintliga bågar eller göra en full uppgradering med nya bågar som möjliggör större och bättre design på båtkapellet.

Bågarna är mycket stadiga och kan göras fällbara, stående eller delbara för att du ska kunna ha båtkapellet framme efter önskemål i alla väder. De flesta bågar tillverkas i syrafast rostfritt stål som erbjuder mer stabilitet och estetik. 

Verkstadschefen sammanfattar Kapell & Annats båtkapell

På denna sidan kan du läsa allt om våra båtkapell och se vad vi kan erbjuda. Till höger hittar du en film med vår verkstadschef Rolf Engels som sammanfattar det viktigaste att veta om du är intresserad av ett båtkapell från Kapell & Annat! Bland annat nämns skillnaden mellan Serieproduktion och Custom Made, båtkapellens textil och tråd samt vad vi kan göra om du redan har ett båtkapell från en annan tillverkare. 

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå