Vinterförvaring av båt och båtkapell

Höstfix - vad ska man tänka på gällande kapellen?

Nu har det kommit till den trista tiden på året då det är dags att ta upp eller förbereda båten för vinterförvaring. Inte nog med att det börjar bli mörkt på både morgonen och kvällen, utan kylan påminner även den mest havsälskande att tiden nog är mogen. 

Vad bör jag göra med kapellen?

Börja med att se över kapellen rent generellt. Beroende på kapellens ålder är rekommendationerna olika på vad du bör göra. För nyare kapell, upp till cirka 6 säsonger, bör det vid normal användning räcka med att tvätta med ljummet vatten, en svamp och eventuellt en mild tvållösning. Här vill du vara snäll mot fabriksimpregneringen, eftersom den tvättas bort gradvis om du använder starkare medel. När ditt kapell är mer än 6 säsonger gammalt kan det börja bli dags att använda tvätt och impregneringsmedel anpassade för kapellväv. Alla produkter du behöver hittar du här.

Tänk på att även rutorna behöver kärlek. På dem använder du bäst polermedel för rutor

Tänk på att det finns bra skötselråd på vår hemsida både från oss men även från Sunbrella på hur du bäst tvättar och impregnerar kapellen själv.

Hur kan jag reparera och laga mitt båtkapell?

Har ditt kapell gått sönder under säsongen? Kapellväv, beroende på kvalitet, är normalt ett tjockt och styvt material som inte alla symaskiner klarar av. Vi rekommenderar alltid att lämna in kapellet för reparation till en kapellmakare. De flesta kräver att kapellet är tvättat före det lämnas in. Hos oss kräver vi att detta görs i professionell kapelltvätt innan vi utför reparationer för vår personal, maskiner, och arbetsmiljöns välmående. Detta ombesörjer vi med hjälp av våra partners.

TÄNK PÅ att kapellmakeri är ett säsongsbaserat yrke. På våren har alla mycket att stå i och rätt tid att lämna in kapellen för reparation är under hösten och tidig vinter. 

Vill du lämna in ditt kapell för reparation hos oss? Läs mer här

Tillbaka till blogg