Dynor i båten - Hur gör jag för att kunna sova bättre i båten?

Dynor i båten - Hur gör jag för att kunna sova bättre i båten?

Vi får ofta förfrågningar på nya dynor till kojerna och sängplatserna i båtar. De flesta kunder som ställer denna frågan är i första hand ute efter en bättre sovkomfort. Det man sällan tänker på är att en helt ny dyna sällan löser problemet. 

Nya dynor för bättre sovkomfort?

Nej, oftast är detta inte svaret. När du beställer helt nya vanliga dynor beklädda med samma färg och material som till exempel i salongen, är det oftast ganska hårda och/eller inte anpassade för att sova på. Det är förvisso väldigt snyggt att komma ned i en båt där alla dynor är av samma material, men allt som oftast upplever vi att kunder har en helt annan förväntning på nya dynor än vad som är rimligt när det kommer till komfort i sovplatserna. 

Vill du sova bättre? -Köp en bäddmadrass

På vanliga dynor kan en bäddmadrass göra enorm skillnad. I synnerhet en bäddmadrass i memoryfoam från Kapell & Annat. Det blir precis som hemma en helt lager till som anpassar sig efter kroppens konturer. Detta är dessutom ett mycket billigare alternativ än nya dynor. Vi har mallar till en del båtar, men ibland behöver vi kundens hjälp att göra en mall på bäddmadrassen. Som tur är det extremt enkelt.

Men mina dynor är gamla och ser tråkiga ut!

Då kanske du ska passa på att byta till en resårmadrass från Flexima kombinerat med en bäddmadrass. Detta blir ytterligare en uppgradering i komfort och det finns massor av olika val att göra när det kommer till tjocklek och tillval som integrerad bäddmadrass, formsydda lakan i olika färger och så vidare. När madrassen tillverkas tar man hänsyn till användarnas vikt och längd. Ibland begränsas såklart tjockleken av kabinens höjd, men det går sannolikt att få till en bra lösning. Nackdelen med en resårmadrass är att den inte kan kläs i samma material som i salongen. 

Om du funderar på vad som skulle vara bäst för er, tveka inte att kontakta oss för hjälp!

Tillbaka till blogg